Barbera Tenuto Terensano

Het wijngebied Piemonte

 

Piemonte is een overbekend wijngebied in Italië waar hele bekende wijnen vandaan komen zoals Barolo en Barbaresco, beiden gemaakt van Nebiolo druiven. Iets minder bekend is de Barberadruif. Toch is ook deze druif uitermate lekker en vaak veel interessanter geprijsd dan haar bekendere Nebiolo streekgenoten. In dit wijngebied heeft BonBox een top Barbera gevonden van een ouder echtpaar met een enorme liefde voor het vak.

 

Het uitzicht vanuit Tenuto Terensano

Luigi en Valentina 

 

In Piemonte ligt het plaatsje Monleale. Daar hebben Luigi en Valentina een prachtig en pittoresk pension waar je kan slapen en eten op topniveau. Mocht je ooit in de buurt zijn boek dan zeker eens een nacht (of langer) bij Valentina. Een warm en vriendelijk onthaal met heerlijk eten en prachtige wijn is gegarandeerd. 

 

Luigi maakt met zijn vrouw Valentina heerlijk eten én wijn!

 

Haal Piemonte in huis bij BonBox

 

Wij van BonBox zijn al meerdere malen bij Valentina en Luigi geweest en hebben mogen genieten van hun gastvrijheid én wijn. Om iedereen te laten ervaren hoe goed deze wijn is hebben wij twee wijnen van hen uit Piemonte meegenomen; de Oronero en de Barbera Superiore.

 

  • Oronero

 

Deze wijn is gemaakt van 100% Barberadruiven en heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Hij kan zich zeker meten met zijn duurdere streekgenoten maar is veel betaalbaarder. Deze wijn is 12 maanden gerijpt op barrique en vol, intens maar toch ook elegant van smaak. Een heerlijke afdronk met tonen van kersen en specerijen. Je koopt deze wijn al inclusief een BonBox voor €27,95.

 

  • Barbera Superiore

 

Het verhaal van deze wijn is wel heel bijzonder. Luigi haalde van iedere druiventros de, in zijn ogen, allermooiste en beste druif en legde deze appart. Hiervan is deze wijn gemaakt. De wijn is uitermate intens van smaak en heeft haast wat weg van een Amarone. Zeer fruitig, vol en intens van smaak is dit een unieke wijn om te geven of te krijgen! Door het zeer dure bereidingsproces met vele uren werk is deze wijn wel een stuk duurder dan zijn broertje de Oronero. Je koopt deze wijn al inclusief een BonBox voor €57,55.