Duurzaamheid bij BonBox

In 2023 zullen alle producten die wij verkopen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid moeten voldoen. Zo kijken wij o.a. naar CO2 uitstoot, plastic gebruik en het gebruik van gerecyclede materialen.

CO2
Alle producten die wij verkopen moeten bewezen minder CO2 uitstoten bij de productie ervan t.o.v. vergelijkende producten.
Plastic
Verpakt in zo min mogelijk plastic. Bij de productie wordt zoveel mogelijk gerecycled plastic gebruikt.
Papier
Karton en papier dat wij gebruiken is zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Verzenddozen zijn gemaakt van gerecycled papier.

CO2 neutraal

Wij proberen onze processen en productie zo maximaal mogelijk duurzaam en CO2 neutraal te maken. Nagenoeg ons volledige wagenpark is elektrisch. Daarnaast hebben wij ons volledige dak uitgerust met zonnepanelen. Hierdoor zijn zowel onze auto's als ons machinepark nagenoeg CO2 neutraal. 

Papierkeuze

Wij gebruiken specifiek papier dat zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt. Aangezien papier het belangrijkste onderdeel is van onze BonBoxen is dit een belangrijke stap voorwaarts. Ons papier draagt het EU Ecolabel, is elementair chloorvrij en draagt ook het FSC (Forrest Stewardship Council) milieulabel.

We steunen Tree by Tree

Het klimaatprobleem raakt ons allemaal. Het ene sombere bericht volgt op het andere. Maar we kunnen er ook iets aan doen! Geef het leukste en meest duurzame cadeau met Tree by Tree. Tree by Tree plant bomen in Afrika en herstelt hele landschappen. Doe met ons mee en kijk snel hoe je alle medewerkers en relaties laat meedoen met jouw bedrijf. 

Geef een duurzaam kerstcadeau voor bedrijven met Tree by Tree

Recyclen

Alle materialen die wij hebben gebruikt worden gerecycled of gescheiden afgevoerd. Hier zijn wij zeer strikt in.

Bloemen

In 2023 brengen wij alle boeketten die wij verkopen naar 100% A+. Dit is het strengste keurmerk dat er is voor bloemen. BonBox is de eerste in Nederland die dit online aanbiedt.

Onze bloemen zijn 100% A+ gecertificeerd

Wij blijven doorgaan!

Met deze maatregelen behoren wij tot de koplopers binnen onze sector. Toch zijn we nog niet tevreden. Wij blijven non stop doorontwikkelen om duurzamer te worden. Hou dus deze pagina in de gaten en lees mee hoe wij non stop door ontwikkelen!